Welcome to ERE

Bulevardi "Bajram Curri",
Rruga "Viktor Eftimiu"
nr.1023, Tirane
Tel&Fax: +355 042222963, 042269590
E-mail: erealb@ere.gov.al

Kliko ketu per vendndodhjen

NA KONTAKTONI

 

  • Home  
  • »  PER ERE  
  • »  Kush jemi ne  
  • »  Cfare eshte ERE  
PRINT Mail
Misioni i Entit Rregullator te Energjise

ERE eshte person juridik publik, i pavarur nga interesat e industrise se energjise dhe nga organet shteterore. ERE eshte krijuar ne vitin 1995 dhe aktualisht funksionon ne baze te ligjit nr. 43/2015, date 30.04.2015 “Per sektorin e energjise elektrike” dhe ligjit nr.102/2015 "Per sektorin e gazit natyror".

Misioni i Entit Rregullator te Sektorit te Energjise eshte:

  • Garantimi i furnizimit tė qėndrueshėm dhe tė sigurt me energji elektrike tė klientėve, nėpėrmjet krijimit tė njė tregu funksional dhe konkurrues tė energjisė elektrike, duke marrė nė konsideratė interesat e klientėve, sigurinė e cilėsinė e shėrbimit tė furnizimit me energji elektrike dhe kėrkesat pėr mbrojtjen e mjedisit.
  • Rregullatimi I marrėdhėnieve nė veprimtaritė e prodhimit, transmetimit, shpėrndarjes dhe furnizimit me energji elektrike, I cili vendos rregullat lidhur me:

a) hapjen, organizimin dhe funksionimin e njė tregu konkurrues tė energjisė elektrike;

b) pjesėmarrjen nė tregun e energjisė elektrike;

c) dhėnien e autorizimeve dhe licencave nė sektorin e energjisė elektrike;

ē) rregullimin e veprimtarive nė sektorin e energjisė elektrike, mbrojtjen e klientėve, sigurinė e furnizimit dhe krijimin e strukturave konkurruese tė tregut tė energjisė elektrike;

d) integrimin e tregut shqiptar nė tregun rajonal dhe atė europian tė energjisė elektrike..