Welcome to ERE

Bulevardi "Bajram Curri",
Rruga "Viktor Eftimiu"
nr.1023, Tirane
Tel&Fax: +355 042222963, 042269590
E-mail: erealb@ere.gov.al

Kliko ketu per vendndodhjen

NA KONTAKTONI

 

  • Home  
  • »  PUBLIKIME  
  • »  Raporte, Studime  
  • »  Konsultime  
PRINT Mail
Konsultime
Metodologjia e perllogaritjes se rimbursimit te demit ekonomik nga Operatori i Sistemit, si pasoje e nderhyrjeve te paligjshme ne Sistemin e Shperndarjes

Rregullat operacionale per furnizuesin e mundesise se fundit

Dergimi i Planit te Investimeve  per vitin 2018 te Albgaz me shpjegime shtese

Shpjegime shtese per Planin e Investimeve 2018 Albgaz

ALBGAZ

ALBGAZ

Shtesat dhe ndryshimet e propozuara nga OSHEE sh.a ne kontraten OSHEE - PPE

Draft Rregullat pėr Kushtet e shėrbimit tė furnizimit nga FMF dhe kushtet kontraktore tė Furnizimit
 
Draft Rregullorja e Garancisė sė Origjinės


TAP ,   Konsultime mbi Kodin e Rrjetit

Nė datė 7 gusht 2018, Tap ka nisur konsultimet publike nė lidhje me Kodin e Rrjetit (“Tap network code”, TNC).

TAP  fton palėt e interesuara qė tė japin komentet e tyre nė TNC, duke pėrfshirė edhe anekset e tij,  ndėrmjet datave 7 gushtit 2018, 10:00 CET dhe  deri mė 18 Shtator 2018 18:00 CET.

Tė gjitha komentet duhet tė dėrgohen me email public.consultation@tap-ag.com.  Pėr me shumė detaje klikoni  kėtu/ here.

Propozimi i tė gjitha OST-ve tė Evropės Kontinentale dhe Nordike pėr hipotezat dhe njė metodologji tė Analizės sė Kosto-Pėrfitimit nė pėrputhje me Nenin 156 (11) tė Rregullores sė Komisionit (BE)2017/1485 tė datės 2 gusht 2017, qė pėrcakton njė udhėzues mbi operimin e sistemit tė transmetimit tė energjisė elektrike

Dokumenti shpjegues mbi propozimin pėr supozimet dhe metodologjinė pėr njė Analizė Kosto - Pėrfitim (CBA) nė pėrputhje me kėrkesat e pėrmbajtura nė Nenin 156 (11) tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2017/1485 tė datės 2 gusht 2017 pėr krijimin e njė udhėzuesi mbi operimin e sistemit tė transmetimit tė energjisė elektrike (Rregullorja e Udhėzimit pėr Operimin e Sistemit - SOGR)

All Continental Europe and Nordic TSOs’ proposal for assumptions and a Cost Benefit Analysis methodology in accordance with Article 156(11) of the Commission Regulation (EU) 2017/1485 of 2 August 2017 establishing  a guideline on electricity transmission system operation

Explanatory document of the proposal for assumptions and methodology for a Cost Benefit Analysis (CBA) compliant with the requirements contained in Article 156(11) of Commission Regulation (EU) 2017/1485 of 2 August 2017 establishing a guideline on electricity transmission system operation (System Operation Guideline Regulation – SOGR)  

Rregullore e (BE) Nr. 2015/703 e dates 30 prill 2015 mbi themelimin e Kodit te Rrjetit mbi Rregullat e Nderveprimit dhe Shkembimit te te Dhenave

CV Z.E.Ponari

Mbi disa ndryshime tė propozuara nga OST sh.a, ne Rregulloren pėr procedurat e blerjes se energjisė elektrike pėr mbulimin e humbjeve ne rrjetet e shpėrndarjes dhe tė transmetimit dhe pėr blerjen dhe shitjen e energjisė elektrike pėr tė siguruar pėrmbushjen e detyrimeve te shėrbimit publik.


 ALBGAZ 392-3

Propozimi i tė gjitha OST-ve mbi Kėrkesat Organizative, Rolet dhe Pėrgjegjėsitė (KORP) nė lidhje me Shkėmbimin e tė Dhėnave nė pėrputhje me Nenin 40 (6) tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2017/1485 tė datės 2 gusht 2017 Udhėzim pėr Operimin e Sistemit tė Transmetimit tė Energjisė

Ndryshimet e propozuara nė rregulloren per proēedurat dhe afatet pėr dhėenien, modifikimin, transferimin, rinovimin ose heqjen e licensave nė  sektorin e energjisė elektrike, tė miratuar me vendimin e Bordit tė ERE-s Nr. 109, Datė 29.06.2016

All TSOs’ proposal for a generation and load data provision methodology in accordance with Article 17 of Commission Regulation (EU) 2016/1719 of 26 September 2016 establishing a guideline on forward capacity allocation 

Propozimi i gjithėOST-ve pėr njė metodologji tė ofrimit tė dhėnave tė gjenerimit dhe ngarkesės nė pėrputhje me nenin17 tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2016/1719 tė datės 26 shtator 2016 pėr krijimin e njė udhėzuesi mbi alokimin e kapaciteteve nė avancė
 
All TSOs’ proposal for a common grid model methodology in accordance with Articles 67(1) and 70(1) of Commission Regulation (EU) 2017/1485 of 02 August 2017 establishing a guideline on electricity transmission system operation 
 
Propozimi i gjithėOST-ve pėr njė metodologji tė modelit tė pėrbashkėt tė rrjetit nė pėrputhje me Nenet 67 (1) dhe 70 (1) tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2017/1485 tė datės 02 gusht 2017 pėr krijimin e njė udhėzuesi mbi operimin e sistemit tė transmetimit tė energjisė elektrike

Propozimet e tė gjithė OST-ve pėr njė metodologji pėr koordinimin e analizave tė sigurisė sė operimit nė pėrputhje me Nenin 75 tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2017/1485 tė datės 2 gusht 2017, qė pėrcakton njė udhėzues mbi operimin e sistemit tė transmetimit tė energjisė elektrike.

Dokumenti mbėshtetės pėr propozimin e tė gjithė OST-ve pėr metodologjinė pėr koordinimin e analizave tė sigurisė operative nė pėrputhje me nenin 75 tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2017/1485 tė datės 2 gusht 2017 pėr krijimin e njė udhėzuesi mbi operimin e sistemit tė transmetimit sė energjisė elektrike dhe pėr metodologjinė pėr vlerėsimin e rėndėsisė tė aseteve pėr koordinimin e ndėrprerjeve nė pėrputhje me nenin 84 tė kėsaj Rregulloreje.

Propozimi i gjithė OST-ve pėr njė metodologji tė ofrimit tė dhėnave tė gjenerimit dhe ngarkesės nė pėrputhje me nenin 16 tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2015/1222 tė datės 24 korrik 2015 pėr krijimin e njė udhėzuesi mbi alokimin e kapaciteteve dhe menaxhimin e kongjestioneve

Kontratė pėr shėrbimin e transmetimit te gazit natyror ndėrmjet shoqėrive Albpetrol sh.a. dhe  Albgaz sh.a

Rregullorja pėr Standardet Minimale tė Cilėsisė sė Shėrbimeve dhe Furnizimit nė Sektorin e Gazit Natyror

Proēedurė e filluar me Vendimin e Bordit tė ERE-s Nr.56 datė 03.04.2019 lidhur me fillimin e proēedurės pėr transpozimin e rregullores 2017/459 tė miratuar me vendimin nr.2018/06/ PHGL-ENC 'Mbi themelimin e Kodit tė rrjetit pėr mekanizmat e alokimit tė kapaciteteve nė sistemet e transmetimit tė Gazit Natyror'

RREGULLORJA E KOMISIONIT (EU) 2017/459 e 16 marsit 2017 pėr krijimin e njė kodi tė rrjetit pėr mekanizmat e alokimit tė kapaciteteve nė sistemet e transmetimit tė gazit dhe shfuqizimin e Rregullores (BE) Nr. 984/2013


Zbatimi i kodit tė rrjetit mbi kėrkesat pėr lidhjen me rrjetin tė gjeneruesve, Konsultimi i opsioneve tė niveleve kufi/pragjeve per kalsifikimin e gjeneruesve tė rinj qė lidhen me sistemin nė tip A, B, C dhe D, sipas vendimit tė ERE nr. 129, dt. 04/06/2018, “Mbi miratimin e kodit tė rrjetit mbi kėrkesat pėr lidhjen me rrjetin tė gjeneruesve”, neni 5


Propozimi i tė gjithė OST-ve tė Evropės Kontinentale pėr karakteristikat shtesė tė FCR nė pėrputhje me Nenin 154 (2) tė Rregullores sė Komisionit (BE) 017/1485 tė datės 2 gusht 2017 pėr krijimin e njė udhėzuesi mbi Operimin e Sistemit tė Transmetimit tė Energjisė

Kontratė pėr shitblerjen e energjisė elektrike ndėrmjet shoqėrisė sė prodhimit tė energjisė elektrike/KESH sh.a, aksionet e sė cilės kontrollohen plotėsisht ose pjesėrisht nga shteti dhe Furnizuesi i Sherbimit Universal pėr furnizimin e klientėve fundorė  pėr periudhėn kohore 01.03.2019- 31.12.2019

Mbi miratimin e Planit tė Investimeve per vitin 2019 te OST.

Rregullorja mbi Sistemin e Njėsuar tė Llogarive pėr Shoqėritė e Rregulluara nė Sektorin e Gazit Natyror Pėrfshirė Auditimin e Llogarive

"Propozimi i te gjithe OST-ve per nje metodologji te modelit te perbashket te rrjetit ne perputhje me Nenin 17 te Rregullores se Komisionit (EU) 2015/1222 te dates 24 korrik 2015 qe percakton nje udhezues mbi alokimin e kapacitetit dhe menaxhirnin e konxhestioneve"

  Kontratė ndėrmjet KESH sh.a dhe OSHEE sh.a/OSSH per shit-blerjen e sasisė sė tepėrt te energjise elektrike, qė rezulton pas pėrmbushjes sė kėrkesės sė klientėve qė pėrfitojnė nga Shėrbimi Universal, me qėllim mbulimin e humbjeve nė rrjetin e shperndarjes per periudhėn kohore 01.01.2019-31.12.2019   

PLANI I INVESTIMEVE TĖ OSHEE 2019    

Drafti i Rregullave tė Tregut Shqiptar tė Balancimit tė Energjisė Elektrike

RREGULLORE PER LIDHJET E REJA NĖ RRJET PĖR SEKTORIN E GAZIT NATYROR Procedurė e filluar me vendimin e bordit tė ERE nr. 132/2019 

  STUDIMI I TARIFAVE  PER LIDHJEN E IMPIANTEVE  VETEPRODHUES TE ENERGJISE ELEKTRIKE NGA  DIELLI

  Kodi i Rrjetit qe Harmonizon Strukturat Tarifore te Transmetimit te Gazi

Kriteret per te vendosur derogime (Kufizime) per njesite gjeneruese te energjise elektrike

Rregullore per burimet dytesore te energjise elektrike

Draft-Metodologjia e percaktimit te tarifes se shitjes se gazit natyror nga furnizuesi i mundesise se fundit