Welcome to ERE

Bulevardi "Bajram Curri",
Rruga "Viktor Eftimiu"
nr.1023, Tirane
Tel&Fax: +355 042222963, 042269590
E-mail: erealb@ere.gov.al

Kliko ketu per vendndodhjen

NA KONTAKTONI

 

  • Home  
  • »  Legjislacion  
  • »  Legjislacioni Sekondar  
PRINT Mail
Legjislacioni Sekondar
Legjislacioni Sekondar pėr Energjinė

-Rregulloret dhe Rregullat pėr sektorin e Energjisė Elektrike


Rregullore  pėr Cilėsinė e Furnizimit dhe Performancėn e Sigurisė sė Rrjetit nė Sistemin e Transmetimit tė Energjisė Elektrike

Rregullore pėr Kriteret standarte tė Cilėsisė sė Shėrbimit tė Furnizimit dhe Performancės sė Sigurisė sė Rrjetit tė Shpėrndarjes sė Energjisė Elektrike

Rregullore per Organizimin, Funksionimin dhe Procedurat e ERE-s

Rregullore mbi Pėrcaktimin e Miratimin e Pagesave Rregullatore

Rregullore pėr Procedurat e Blerjes sė Energjisė Elektrike pėr Mbulimin e Humbjeve nė Rrjetet e Shpėrndarjes dhe tė Transmetimit dhe pėr Blerjen dhe Shitjen e Energjisė Elektrike pėr tė Siguruar Pėrmbushjen e Detyrimeve tė Shėrbimit Publik

Rregullore pėr Procedurat dhe Afatet pėr Dhėnien, Modifikimin, Transferimin, Rinovimin dhe Heqjen e Licencave nė Sektorin e Energjisė Elektrike

Rregullore pėr Trajtimin e Ankesave tė Paraqitura nga Klientėt dhe pėr Zgjidhjen e Mosmarrėveshjeve midis tė Licencuarve, nė Sektorin e Energjise Elektrike dhe te Gazit Natyror

Rregullore pėr Lidhjet e Reja nė Sistemin e Shpėrndarjes

Rregullore e Procedurave tė Transferimit tė Aseteve nga tė Licensuarit

Rregullat pėr Ēertifikimin e Operatorit tė Sistemit tė Transmetimit tė Energjisė Elektrike

Rregullore pėr Procedurat e Paraqitjes dhe Miratimit tė Planit tė Investimeve nga Operatorėt e Transmetimit dhe Shpėrndarjes sė Energjisė Elektrike

Rregullat e Tregut Shqiptar tė Energjisė Elektrike

Rregullat e Pėrkoheshme tė Tregut Shqiptar tė Energjisė Elektrike

Rregullat e Menaxhimit tė Kapacitetit tė Kufizuar

Rregullat  pėr Pėrcaktimin e Formatit tė tė Dhėnave dhe Procedurėn pėr Aksesin e Furnizuesve ndaj tė Dhėnave tė Operatorit tė Sistemit tė Shpėrndarjes sė Energjisė Elektrike

Rregullat pėr Pėrcaktimin/klasifikimin e Sistemeve tė Mbyllura tė Shpėrndarjes sė Energjisė Elektrike

Rregullore mbi Procedurat pėr Paraqitjen e njė Kėrkese Shqyrtimin e saj dhe Afatet e Njoftimit kur Klienti Dyshon nė Saktėsinė e tė Dhėna tė Aparatit Matės tė Energjisė Elektrike

Kushtet pėr tė Licencuarin e Ngarkuar me Detyrimin e Shėrbimit Universal pėr Tregun e Energjisė Elektrike nė Shqipėri

Rregullore mbi Ndryshimin e Furnizuesit tė Energjisė Elektrike

Rregullat e Pėrkoheshme pėr Mekanizmin Balancues tė Energjisė Elektrike

Rregullore pėr Procedurat e Vendosjes dhe Reduktimit tė Gjobave


Rregullore pėr Procedurat e Heqjes sė Licencave nė Sektorin e Energjisė Elektrike dhe Gazit Natyror

Rregullat pėr Publikimin e tė Dhėnave Bazė tė Tregut tė Energjisė Elektrike

Rregullore pėr Mbrojtjen e Informacionit Konfidencial

Rregullore e Procedurave pėr Lidhjet e Reja dhe Modifikimin e Lidhjeve Ekzistuese me Rrjetin e Transmetimit

Rregullat per Alokimin e Kapaciteteve te Interkonjeksioneve

Rregullore mbi kushtet specifike pėr ndėrprerjen e furnizimit me energji elektrike tė klientėve nė nevojė

Rregullorja mbi kushtet e pergjitheshme te kontrates se shėrbimit universal te furnizimit me Energji Elektrike pėr klientėt fundor

Rregullat pėr kushtet e shėrbimit tė furnizimit nga furnizuesi i mundėsisė sė fundit,  dhe kushtet kontraktore tė furnizimit me energji elektrike


-Kodet

Kodi i Transmetimit

Kodi i Shpėrndarjes

Kodi i Matjes

Kodi i rrjeti mbi kėrkesat pėr lidhjen me rrjetin tė gjeneruesve

Kodi i Rrjetit pėr Lidhjen e Kėrkesės

Kodi i rrjetit pėr kėrkesat pėr lidhjen me rrjetin tė sistemeve me tension tė lartė me rrymė tė vazhduar dhe parqet me module tė energjisė tė lidhur me rrymė tė vazhduar


-Metodologjite

Metodologjia e Llogaritjes sė Tarifave tė Transmetimit tė Energjisė Elektrike

Metodologjia e Llogaritjes sė Tarifave tė Operatorit tė Sistemit tė Shpėrndarjes sė Energjisė Elektrike

Metodologjia e Pėrcaktimit tė Ēmimit tė Shitjes sė Energjisė Elektrike nga Furnizuesi i Mundėsisė sė Fundit

Metodologjia e Pėrcaktimit tė Ēmimeve pėr Shitjen e Energjisė Elektrike me Pakicė tek Klientėt Fundorė qė Furnizohen nga Furnizuesi i Shėrbimit Universal (FSHU)

Metodologjia e Llogaritjes sė Tarifave tė Shoqėrisė sė Prodhimit tė Energjisė Elektrike, Aksionet e sė cilės Zotėrohen Plotėsisht ose Pjesėrisht nga Shteti dhe tė Ngarkuar me Detyrimin e Shėrbimit Publik-Licensat

Licensa pėr Veprimtarinė e Operimit tė Sistemit  tė Shpėrndarjes sė energjisė Elektrike

Licensa pėr Prodhimin e Energjisė Elektrike

Licensa pėr Veprimtarinė e Tregėtimit tė Energjisė Elektrike

Licensa pėr Veprimtarinė e Furnizimit tė Energjisė Elektrike

Licensa pėr Veprimtarinė e Operatorit tė Tregut tė Energjisė Elektrike

Licensa pėr Operimin e Sistemit tė Transmetimit tė Energjisė Elektrike


-Kontratat

Kushtet e Pėrgjithėshme tė Kontratės sė Shėrbimit Universal tė Furnizimit me Energji Elektrike pėr Klientėt Fundor

Kushtet e Pėrgjithėshme tė Shėrbimit tė Furnizmit me Energji Elektrike pėr Klientėt Fundor

Kontrata TIP mbi Verifikimin e Matėsave tė Energjisė Elektrike dhe Vulosjen e Tyre

Kontrate per shit-blerjen e energjise elektrike ndermjet OSHEE sh.a dhe prodhuesve me perparesi te energjise elektrike


Te tjera


Rregullore e Brendshme e Organizimin dhe Funksionimit tė Entit Rregullator tė Energjisė

Rregullore e Certifikimit tė Energjisė sė Rinovueshme 
 
Rregjistri i Kualifikimeve
 
Deklarata Rregullatore

Rregullorja pėr Kushtet Minimale tė Cilėsisė sė Shėrbimit tė Shpėrndarjes dhe Shitjes sė Energjisė Elektrike

Marrėveshja pėr Sigurimin e  Shėrbimit tė Shpėrndarjes sė Energjisė Elektrike ndėrmjet OSHEE sh.a dhe Furnizuesit tė Energjisė Elektrike

Propozimi i tė gjithė OST-ve tė Evropės Kontinentale pėr karakteristikat shtesė tė FCR nė pėrputhje me Nenin 145 (2) tė Rregullores sė Komisionit (BE) 2017/1485 tė datės 2 gusht 2017 pėr krijimin e njė udhėzuesi mbi Operimin e Sistemit tė Transmetimit tė Energjisė

Material shpjegues pėr Karakteristikat Shtesė tė Rezervave tė Mbajtjes sė FrekuencėsLegjislacioni Sekondar per Gazin


Rregullore pėr Organizimin, Funksionimin dhe Procedurat e ERE-s

Udhėzues pėr Menaxhimin dhe Alokimin e Kapaciteteve nė Projektin TAP

Rregullat pėr Certifikimin e Operatorit tė Sistemit tė Transmetimit pėr Gazin Natyror

Rregullore mbi Kushtet dhe Procedurat e Vendosjes sė Gjobave dhe Masėn Konkrete pėr ēdo Shkelje

Rregullore pėr Paraqitjen e Planit tė Investimeve nė Sektorin e Gazit Natyror

Rregullore pėr Ndryshimin e Furnizuesit nė Sektorin e Gazit Natyror

Rregullorja pėr Procedurat dhe Afatet pėr Dhėnien, Modifikimin, Transferimin, ose Heqjen e Licensave nė Sektorin e Gazit Natyror

Rregullat Operacionale pėr Furnizuesin e Mundėsisė sė Fundit

Rregullore pėr Sigurimin e Aksesit tė Palėve tė Treta nė Sistemin e Transmetimit dhe Transparencėn nė Sektorin e  Gazit  Natyror

Rregullat mbi Kushtet e Pėrgjithėshme tė Shėrbimit tė Furnizimit me Gaz Natyror pėr Klientėt Fundorė

Rregullore per Mbrojtjen e Informacionit Konfidencial

Mbi Kriteret pėr Pėrcaktimin e Aksesit nė Hapėsirat e Depozitimit tė Gazit Natyror

Rregullore e Procedurave tė  Transferimit tė Aseteve nga tė Licensuarit

Rregullore pėr Procedurat e Heqjes sė Licensave nė Sektorin e Energjisė Elektrike dhe tė Gazit Natyror.

Kontratė pėr Ofrimin e Shėrbimeve tė Zyrtarit tė Pėrputhshmėrisė

Programi i Pėrputhshmėrisė i Operatorit tė Sistemit tė Transmetimit pėr Gazin Natyror

Metodologjia pėr Llogaritjen e Tarifave tė Pėrdorimit te Rrjetit tė Transmetimit dhe Shpėrndarjes sė Gazit Natyror

Rregullorja pėr pėrcaktimin e Standardeve dhe Kėrkesave Minimale tė Cilėsisė sė Shėrbimeve dhe    Furnizimit nė Sektorin e Gazit Natyror

RREGULLORJA E KOMISIONIT (EU) 2017/459 e 16 marsit 2017 pėr krijimin e njė kodi tė rrjetit pėr mekanizmat e alokimit tė kapaciteteve nė sistemet e transmetimit tė gazit dhe shfuqizimin e Rregullores (BE) Nr. 984/2013


Licenca e Transmetimit tė Gazit Natyror

Licenca e Shpėrndarjes sė Gazit Natyror 

Licenca e Tregėtimit tė Gazit Natyor

Licenca e Furnizmit tė Gazit Natyor